Florin Mârza

Sportiv și antrenor

Galerie foto

     SPORTUL a fost domeniul care l-a atras Florin Marza cel mai mult astfel încât în 2001 decide sa urmeze cursurile Facultății de Educație Fizica și Sport din cadrul Universității Ecologice București unde pe lângă Licența în Educație fizica și sport obține și Carnetul de antrenor în Arte Martiale, categ. a III-a, în anul 2005.

     Prima sa diploma la un concurs o obține în 1981 la vârsta de numai 5 ani. De atunci participa la diverse competiții sportive, fotbal, tenis de masa, karate, însă din 1989 pune accent pe Artele Martiale iar în 1995 obține centura neagra 1DAN Karate Shotokan. În 2007 obține gradul 2DUAN Wushu iar în 2015 centura neagra 4DAN Kempo.

     Ca sportiv a activat în diverse cluburi, Minerul Vulcan (fotbal),  Grup Ind. Vulcan (karate), Ying Quan București (Wushu) iar ca antrenor la Extreme Fight Club Sportiv și C. S. Vulcan.

    În 2015 înființează Asociația Fujin Club Sportiv Vulcan împreună cu prietenul sau antr. Dan Abradoai, club care se afiliaza la F. R. Wushu Kungfu și F. R. Kempo.

    În urma participarilor cu elevii săi la competiții obtine numeroase premii la nivel național, european și mondial fiind deseori premiat de către federațiile sportive de specialitate, primăriile municipiilor Lupeni și Vulcan dar și de Consiliul Județean Hunedoara și Agenția Județeană pentru Tineret și Sport Hunedoara în cadrul Galelor Laureaților Sportului Hunedorean.

Profesor

Galerie foto

    Născut în 09.05.1976, în loc. Vulcan, jud. Hunedoara, învață la Școala Generală nr. 5 Vulcan, apoi urmează Grup Școlar Industrial Minier Vulcan (matematica-fizica), după care efectuează stagiul militar obligatoriu '96-'97 la unitatea de parașutiști Câmpia Turzii.

     În 2005 absolvă Facultatea de Educație Fizica și Sport din cadrul Universității Ecologice București.

     Din 2007 ocupă un post de profesor la Clubul Copiilor Lupeni pana în 2010. Din 2010 este numit pe postul de profesor de educație fizica și sport la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu Vulcan, un an mai târziu ocupa aceeași funcție la Colegiul Economic Hermes Petroșani și Școala Generală Bănița.

    Din 2012 activează în sectorul privat iar din 2015 reintra în învățământ ocupând post la catedra de educație fizica și sport din cadrul Liceului Tehnologic Retezat Uricani precum și la Școlile Generale nr. 1 și nr. 2 Lupeni.

     În cadrul activității de dascăl participa și obține rezultate bune cu echipele școlilor cu care participa la diverse competiții organizate de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Ministerul Educației.

     În 2018 renunță la activitatea didactica pentru a lucra în străinătate.

 

© 2023 - www.fujinvulcan.ro
We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept